De coating X-Matt
Informatie X-Matt coating voor module dakpan platen

Green coat – staat voor een lijn van drie apparte producten. X-MATT / IDEAL-MATT / ULTRA-MATT

Een coating vervaardigd door de Zweedse wereldwijd gevestigde staalfabriek SSAB. X-MATT een oplossing welke Ecologisch verantwoorder is. Dankzij het unieke wereldwijde patent werd een aanzienlijk deel van de traditionele componenten op oliebasis vervangen door Zweedse koolzaadolie.

De verhoogde efficiëntie van de coating maakt het assortiment van producten van de hoogste kwaliteit van GreenCoat®-staal het meest milieuvriendelijke aanbod van organisch gecoat staal voor de bouw. Als enige in Europa hebben wij een schriftelijke garantie van kleurvastheid van SSAB.

De coating maakt deel uit van de anticorrosie coating categorie die voldoet aan EN 10169. Dit wil zeggen dat deze coating een extreem lange levensduur heeft. Wij hebben in samenwerking met SSAB een fabrieks-garantie kunnen bewerkstelligen op de X-MATT reeks van maar liefst 50-jaar! Dit is zeer uitzonderlijk en Uniek.

Ze garandeert een zeer lange levensduur, versterkt de mechanische krasvastheid en de weerstand tegen UV-straling. De hoge corrosiebestendigheid van de X-Matt-coating is getest door blootstelling aan agressieve maritieme en industriële omgevingen. Dit wil zeggen dat zelf in onze Nederlandse kuststreken, en eilanden deze coating dus extreem goed zal presteren en u dus de maximale levensduur mag verwachten.

De coating met hoogste Duurzaamheid is X-Matt.